Participare activa a A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul Programului „Scoala Altfel”

Post 29 of 56

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons s-a implicat activ in cadrul Programului „Scoala Altfel”. Astfel, Presedintele Asociatiei, dl. Sorin Mierlea, impreuna cu reprezentantii acesteia, au tinut lectii deschise celor peste 500 de  elevi pe tema protectiei consumatorilor si au distribuit materiale informativ-educative.

Saptamana a inceput cu Liceul Economic Viilor, unde elevii au aflat de ce este bine sa cerem bonul fiscal in momentul in care achizitionam un produs, de ce este important sa cititm eticheta produselor cumparate, de ce nu trebuie sa cumparam produse contrafacute si cum ne putem feri sa devenim victime ale furtului de identitate. De asemenea, toti elevii care au particiat la aceste lectii deschise si nu numai, au completat chestionarul realizat in cadrul Proiectului Resursadesanatate.ro pentru realizarea studiului la nivel national cu privire la informatiile pe care acestia le au referitor la bolile cronice respiratorii cu prioritate astmul bronsic.

Aceleasi teme au fost reiterate marti elevilor de clasa a III-a si a VI-a de la Scoala Generala nr. 28, dar si celor de la Scoala generala nr. 1 Pantelimon – Ilfov.

Miercuri, reprezentantii Asociatiei au diseminat materiale informativ-educative Colegiului agricol V. Harnaj. La ora 18:00, Presedintele A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, a participat ca invitat, la Conferinta S.P.O.R.T. (Sportul Prima Optiune in Randul Tinerilor), organizata de Asociatia Studentilor din Cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti.

Temele privitoare la protectia consumatorilor le-au fost prezentate joi 10.04.2014 elevilor de la Scoala Generala nr. 45, dar si elevilor de la Liceul Economic Virgil Madgearu.

Totodata, elevii Scolii Gimnaziale  nr. 27 din Sector 2, Bucuresti au putut vizita Fabrica de Ciocolata Kandia Dulce Romania, unde cei mici au avut ocazia sa vada cum sunt fabricate dulciurile lor preferate si sa adreseze intrebari angajatilor fabricii.

 

In toate scolile in care reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons au tinut lectii deschise, au fost diseminate si materiale informativ-educative din care elevii au putut afla informatii utile despre drepturile consumatorilor .

Materiale din cadrul Campaniilor de informare si educare a consumatorilor pe care organziatia le desfasoara cu sprjinul diferitilor parteneri au fost diseminate si in cadrul scolilor si liceelor la nivel national :

–          Campania Nationala „InfoUtile!” – campanie de informare a consumatorilor cu privire la accesul acestora la numerel utile de pe teritoriul Romaniei;

–          Campania Nationala „Cere bonul fiscal! Plateste cu cardul! Produs sigur!”;

–          Campania Nationala „Ai drepturi! Nu te lasa furat! Ia atitudine!” – campanie de informare a consumatorilor cu privire la fenomenul furtului de identitate;

 

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

 

IA ATITUDINE! – 021 9615

Social share:

MENU
Translate »