Cum funcționează furtul de identitate?

Furtul de identitate lucrează într-o gamă de moduri de la metodele brute la înșelătoriile bine organizate.

Mulți dintre noi au o multitudine de informații cu caracter personal disponibile imediat cum sunt carduri din portofelul nostru, e-mail, înregistrări publice, informațiile salvate în computere și informațiile postate pe site-urile de social networking.

Furtul de identitate se poate întâmpla cu ușurință și rapid. Lăsând informațiile personale disponibile, escrocii vor avea acces la aceste informații. De exemplu, escrocii vor plăti oamenii să scotocească prin gropi de gunoi și fura scrisori pentru a colecta informații cu caracter personal.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor tale, un escroc determinat poate creea, de asemenea, planuri elaborate și viclene să vă păcălească pentru a fura datele tale personale.

De exemplu:

  • Prin trimiterea unui e-mail care arata ca vine de la bancă, instituție financiară sau furnizor de telecomunicații. Cunoscute sub numele de phishing, aceste e-mailuri sunt trimise pentru a intra in posesia informatiilor despre carduri si conturile din banci. Cele mai multe e-mail-uri de acest contin link-uri care directioneaza catre site-uri similare cu cele ale bancilor si solicita introducerea de date personale.
  • Alerte de fraudă false sunt similare cu escrocheriile de phishing prin care escrocii vor sa vă păcălească în predarea datele personale. O alertă comuna de fraudă implică un escroc care pretinde a fi de la banca dvs. vă informează că cardul de credit sau contul a fost anulat din cauza activității infracționale suspecte (diferite pretexte sunt utilizate). Ei vor pacali, atunci pentru a oferi detalii de cont pentru a “confirma” identitatea.
  • Oportunități de locuri de muncă false sunt de obicei publicate pe site-urile de locuri de muncă. Escrocul poate utiliza sau vinde informațiile dumneavoastră cu caracter personal furnizate în cererea de locuri de muncă.
MENU
Translate »