Fă-ți temele

Fii suspicios dacă cineva îți cere informații personale. Escrocii vor folosi povești convingătoare pentru a explica de ce ai nevoie pentru a le da bani sau detaliile personale.

Ia-ti întotdeauna timp pentru a verifica dacă este vorba de o cerere reală. Caută un al doilea aviz de la un membru al familiei sau un prieten care poate fi de ajutor. Dacă ești încă nesigur dacă o ofertă sau solicitarea este autentică, caută consiliere profesională de la banca ta, un contabil sau avocat.

Și ține minte, o bancă legitimă sau o instituție financiară nu va va trimite un email care îți cere să urmezi un link sau îți cere detalii personale. Dacă crezi că un email este autentic, telefonează la bancă sau instituției financiare pentru a le aduce la cunoștință despre e-mail și cere sfatul lor. Nu suna folosind orice număr de telefon listat în e-mail, folosește un număr care apare pe extrasul de cont, pe cardul tău sau în cartea de telefon. Multe bănci și instituții financiare au acum personal de specialitate de securitate pe internet care te pot ajuta.

MENU
Translate »