Seminarul SYPCIT – Sistem de Prevenire si Combatere a furtului de identitate

Post 4 of 56
Seminarul SYPCIT – Sistem de Prevenire si Combatere a furtului de identitate

Astazi, 8 Iulie 2016 a avut loc seminarul desfasurat in cadrul Proiectului SYPCIT – Sistem de Prevenire si Combatere a furtului de identitate, cofinantat de Comisia Europeana prin Directoratul General Afaceri Interne, fiind implementat de InfoCons in parteneriat cu ADICONSUM – una dintre principalele asociatii de consumatori din Italia, Universitatea din Tor Vergata – Departamentul de Inginerie Civila si Ingineria Calculatoarelor si doua companii specializate in domeniu, Expert System (activ in industria de software) si Kaspersky Lab Italia (activ in industria de Internet Security).

Colaborator al acestui Proiect este Garda Financiara din Italia prin Unitatea speciala pentru Tehnologie Antifrauda.

Proiectul isi propune sa promoveze noi modele si instrumente de lupta pentru combaterea si prevenirea a furtului de identitate in retea venind astfel in sprijinul consumatorilo. Printre numeroasele actiuni planificate esentiale sunt suportul tehnologic pentru activitati de cercetare cat si actiuni intreprinse pe acest segment de catre autoritati in vederea dezvoltarii unei platforme software cat si crearea unui Aplicatii pentru smartphone-uri care ajuta utilizatorii sa gestioneze mai bine activitatile lor online.

Seminarii sunt organizate pentru informarea participantilor cu privire la platforma Sypcit cat si emiterea punctelor de vedere din partea autoritatilor cu privire la furtul de identitate si crearea acestui nou instrument. Personalizarea sistemului astfel incat sa fie in concordanta cu nevoile autoritatilor cu atributii in domeniu.

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Social share:

MENU
Translate »