La multi ani cu ocazia Zilei Bibliotecarului!

Post 24 of 56

Astazi este Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor. Aceasta se sarbatoreste anual pe 23 aprilie si este organizata de UNESCO in scopul promovarii lecturii si a drepturilor de autor. Aceasta zi a fost  marcata pentru prima data in Spania, in anul 1923 in memoria scriitorului Miguel de Cervantes, care a murit in ziua respectiva.

Ulterior, in anul 1995, UNESCO a stabilit in mod oficial data de 23 aprilie pentru a serba Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor.

Tot astazi in Romania este sarbatorita Ziua Bibliotecarului. Data de 23 aprilie a fost declarata Ziua Bibliotecarului prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005. Astfel ca cele doua sarbatori sunt marcate concomitent in fiecare an.

Ziua Bibliotecarului a fost celebrata la Biblioteca Nationala a Romaniei prin programul “Tolle, lege!” (Ia si citeste!). Astfel, in cadrul programului, in spatiul Symposium situat la parter, au fost difuzate, intre orele 10.00 si 12.00, fragmente dintr-o serie de audiobook-uri publicate de editurile romanesti in ultimii ani. Intre orele 12.00 şi 14.00, in acelaşi spaţiu, Biblioteca Naţională a României a convocat laolaltă, bibliotecari si cititori, la o întâlnire in care fiecare, timp de 10 minute, sa citeasca, la alegere, cu voce tare, un fragment dintr-o carte, impartasind astfel cu cei prezenti ideile, impresiile si emotiile provocate de text, in orice format s-ar afla acesta.

Cu aceste prilej, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, ureaza sincere felicitari un calduros La Multi Ani!, tuturor bibliotecarilor din Romania, despre care consideram ca nu au doar o profesie ci o misiune in a fi indrumatorii nostri pe drumul lecturii.

Reiteram totodata, pe aceasta cale importanta lecturii in viata tuturor. O carte citita este o experienta invatata. O carte citita dezvolta imaginatia. O carte citita insemana educatie. Cine are carte, are parte!

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Social share:

MENU
Translate »