Cybersecurity / Furtul de identitate

Post 1 of 56
Cybersecurity / Furtul de identitate

Acum, furtul de identitate poate fi prevenit cu o aplicație ce se poate descărca pe propriul telefon smartphone

15 Iulie 2016 – Furtul de identitate poate fi de asemenea combătut prin intermediul aplicatiilor pentru mobile. Aceasta este una dintre activitățile din cadrul proiectului Sypcit, co-finanțat de Comisia Europeană, DG Afaceri Interne, unde Adiconsum este coordonator pentru Italia, în colaborare cu Asociatia InfoCons – Asociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Universitatea din Tor Vergata – Departamentul de Inginerie Civilă și Ingineria Calculatoarelor, companiile Expert Sistem si Kaspersky Lab Italia, cu sprijinul valoros al Guardia di Finanza – Unitatea specială de Tehnologie Antifraudă.

Proiectul Sypcit își propune să promoveze noi modele și instrumente de prevenire și combatere a furtului de identitate online. Inima proiectului este constituita din două instrumente noi:   Aplicatia “MP-Shield” și platforma Sypcit.

Aplicatia este proiectata pentru a fi de ajutor tuturor consumatorilor și va fi disponibilă pentru toată lumea începând cu această seara, fiind la dispoziție în mod gratuit pe smartphone-uri cu sistem Android. Aceasta permite conștientizarea posibilelor riscuri în momentul navigării pe internet. De asemenea, aplicația face navigarea mai sigură, având instrumente automate de monitorizare a schimbului de date. Consumatorul va primi o alertă atunci când este pe cale să deschidă un e-mail de colectare a datelor sau/și când datele cu caracter personal sunt introduse în baza de date a site-urilor recunoscute ca fiind nesigure sau clasificate periculoase de platforma Sypcit.

Platforma Sypcit, de asemenea, este pusă la dispoziția autorităților cu atribuții de control în domeniu. La baza funcționării sale este un sistem de analiză de conținut a surselor web, capabil să ordoneze și să clasifice paginilie accesate în conformitate cu un set de criterii, cu scopul identificării automate a conținutului și a potențialului de risc. Acest lucru va permite anchetatorilor să facă uz de materialele deja structurate și pre-testate pentru a lucra într-un mod concentrat și mai eficient.

Proiectul Sypcit, ce include, de asemenea, o campanie de informare a consumatorilor cu un website disponibil în trei limbi (www.sypcit.ro): romana, engleza si italiana, materiale și instrumente multimedia pentru educație și formare, va organiza o conferinta de final in data de, 5 septembrie 2016, la Milano.

InfoCons (www.infocons.ro), Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Social share:

MENU
Translate »