Intalnire de lucru proiectul european “ME IS MINE”

Post 53 of 56

In perioada 22 -23 aprilie 2013 reprezentantii organizatiiei de consumatori din Italia ADICONSUM au participat la intalnirea organizata in cadrul proiectului  finantat din fonduri europene “ME IS MINE”,  realizat in parteneriat cu A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons.

Proiectul este  finantat din fondurile Directoratului General Home Affair si are ca obiectiv pe termen lung reducerea cazurilor de furt de identitate si popularizarea drepturilor consumatorilor cu privire la protectia datelor cu caracter personal si crearea unui Observator national, cu privire la problema supusa atentiei, in Romania si in Italia.

Proiectul are durata de  2 ani, iar activitatile se vor adresa publicului larg, avand ca scop cresterea perceptiei consumatorilor cu privire la urmatoarele aspecte: implementarea unui punct de informatii care sa furnizeze informatii generale, dar care sa ofere si suport victimelor furturilor de identitate.

In sprijinul informarii consumatorilor, au fost realizate website-uri dedicate care sa furnizeze informatii pe subiectul abordat (www.furtdeidentitate.ro pentru Romania si www.furtodidentita.it pentru Italia si www.identityftobservatory.eu – la nivelul Uniunii Europene) .

 

La sfarsitul acestui proiect va fi realizat un Observator utilizand  rezultatele obtinue in urma studiului si a discutiilor in cadrul Grupurilor de Lucru.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Social share:

MENU
Translate »