A treia intalnire din cadrul proiectului “Me is Mine” – Roma, Italia

Post 49 of 56

In perioada 04 – 06 august 2013, o delegatie a A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, condusa de domnul Presedinte Sorin Mierlea participa la intalnirea organizata la Roma-Italia, in cadrul proiectului  finantat din fonduri europene “ME IS MINE”,  realizat in parteneriat cu organizatia de consumatori din Italia  – ADICONSUM.

Proiectul este  finantat din fondurile Directoratului General Home Affair si are ca obiectiv pe termen lung reducerea cazurilor de furt de identitate si popularizarea drepturilor consumatorilor cu privire la protectia datelor cu caracter personal si crearea unui Observator National, cu privire la problema supusa atentiei, in Romania si in Italia.

Proiectul are durata de  2 ani, iar activitatile se vor adresa publicului larg, avand ca scop cresterea perceptiei consumatorilor cu privire la urmatoarele aspecte: implementarea unui punct de informatii care sa furnizeze informatii generale, dar care sa ofere si suport victimelor furturilor de identitate.

In sprijinul informarii consumatorilor, au fost realizate website-uri dedicate care sa furnizeze informatii pe subiectul abordat (www.furtdeidentitate.ro pentru Romania, www.furtodidentita.it pentru Italia si www.identityftobservatory.eu – la nivelul Uniunii Europene) .

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

 

 

Social share:

MENU
Translate »